Ķirbju krēmzupa attēls

Ķirbju krēmzupa

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 40 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Ķirbju zupa, ko gribēsi taisīt atkal un atkal... :)
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1 kg Ķirbis
1 gab. Kartupelis (liels)
1 gab. Sīpols (liels)
4 gab. Ķiploki (daiviņas)
1 l Ūdens
2 ēd. k. Olīveļļa
1/2 tējk. Koriandrs (malts)
1 tējk. Ķimenes (maltas)
1/2 tējk. Muskatrieksts (malts)
2 gab. Buljona kubiņi
pēc garšas Sāls
125 ml Saldais krējums
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez kubiņos kartupeli. Nomizo un sakapā sīpolu. Nomizo un sagriez diezgan smalkos kubiņos ķirbi. Ja kāda no garšvielām Tev nav iegādāta malta, ņem talkā kafijas dzirnaviņas un samal.
2
Uzsildi un ieeļļo pannu, uzsildi eļļu un pievieno sīpolu. Cep 3 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti, bet vēl nav sākuši mainīt krāsu. Pannā iespied ķiploku un pieber visas garšvielas un maisot cep vēl kādu pus minūti.
3
Ielej katliņā vienu litru ūdens un pievieno buljona kubiņus, ķirbi, kartupeļus un apceptos sīpolus. Uzliec vāku un uz lēnas uguns vāri pus stundu. Pārliecinies, ka sastāvdaļas ir gatavas. Izslēdz un ļauj atdzist. Kad zupa ir pietiekami atdzisusi blendē visas sastāvdaļas līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un uzsildi līdz vēlamajai pasniegšanas temperatūrai.
4
Mmm...