1
Nomizo un sagriez kubiņos kartupeli. Nomizo un sakapā sīpolu. Nomizo un sagriez diezgan smalkos kubiņos ķirbi. Ja kāda no garšvielām Tev nav iegādāta malta, ņem talkā kafijas dzirnaviņas un samal.
2
Uzsildi un ieeļļo pannu, uzsildi eļļu un pievieno sīpolu. Cep 3 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti, bet vēl nav sākuši mainīt krāsu. Pannā iespied ķiploku un pieber visas garšvielas un maisot cep vēl kādu pus minūti.
3
Ielej katliņā vienu litru ūdens un pievieno buljona kubiņus, ķirbi, kartupeļus un apceptos sīpolus. Uzliec vāku un uz lēnas uguns vāri pus stundu. Pārliecinies, ka sastāvdaļas ir gatavas. Izslēdz un ļauj atdzist. Kad zupa ir pietiekami atdzisusi blendē visas sastāvdaļas līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un uzsildi līdz vēlamajai pasniegšanas temperatūrai.