1
Sākumā sakapā sīpolu un ķiplokus, tad sakarsē olīveļļu katlā un pievieno sīpolus un ķiplokus. Cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
2
Pievieno zaļos zirnīšus katlā, sajauc ar sīpoliem un ķiplokiem, un turpini cept dažas minūtes.
3
Pārlej dārzeņu buljonu pār zirnīšiem un uzvāri. Pēc tam samazini uguni un ļauj zupai vārīties apmēram 20 minūtes, līdz zirnīši ir mīksti.
4
Izmanto blenderi, lai zupu sablendētu līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno sāli, piparus un citrona sulu pēc garšas.
5
Kamēr zupa vārās, uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sajauc turku zirņus ar olīveļļu, paprikas pulveri un sāli. Izklāj uz cepamās plāts un cep 20 minūtes, līdz tie kļūst kraukšķīgi.
6
Pasniedz zupu bļodiņās, pārkaisot ar kraukšķīgiem turku zirņiem un svaigām piparmētru lapām.