Zaļo zirnīšu krēmzupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem attēls
Foto: DALL-E

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Krēmzupa no zaļajiem zirnīšiem ar kraukšķīgiem turku zirņiem ir viegli pagatavojama un veselīga izvēle zupas cienītājiem, kas vēlas baudīt svaigu un barojošu maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupa
500 g Zaļie zirnīši (svaigi vai saldēti)
1 l Dārzeņu buljons
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
1 gab. Svaigs citrona sula
Kraukšķīgie turku zirņi
200 g Turku zirņi (vārīti vai konservēti)
1 ēd. k. Olīveļļa
1 tējk. Paprikas pulveris
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sākumā sakapā sīpolu un ķiplokus, tad sakarsē olīveļļu katlā un pievieno sīpolus un ķiplokus. Cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
2
Pievieno zaļos zirnīšus katlā, sajauc ar sīpoliem un ķiplokiem, un turpini cept dažas minūtes.
3
Pārlej dārzeņu buljonu pār zirnīšiem un uzvāri. Pēc tam samazini uguni un ļauj zupai vārīties apmēram 20 minūtes, līdz zirnīši ir mīksti.
4
Izmanto blenderi, lai zupu sablendētu līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno sāli, piparus un citrona sulu pēc garšas.
5
Kamēr zupa vārās, uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sajauc turku zirņus ar olīveļļu, paprikas pulveri un sāli. Izklāj uz cepamās plāts un cep 20 minūtes, līdz tie kļūst kraukšķīgi.
6
Pasniedz zupu bļodiņās, pārkaisot ar kraukšķīgiem turku zirņiem un svaigām piparmētru lapām.
7
Mmm...