Wok ar tofu un olu nūdelēm attēls
Foto: DALL-E

Wok ar tofu un olu nūdelēm

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Viegls un garšīgs wok ēdiens ar tofu un olu nūdelēm, kas lieliski piemērots ātrām vakariņām vai pusdienām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
400 g Tofu
250 g Olu nūdeles
4 ēd. k. Sojas mērce
2 ēd. k. Sezama eļļa
3 gab. Zaļie sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
1 gab. Svaigs ingvers
1 ēd. k. Sezama sēklas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sākumā sagatavo tofu, nospiežot to starp divām papīra dvieļiem, lai noņemtu lieko mitrumu. Tad sagriez to mazos kubiņos.
2
Uzkarsē wok pannu uz vidējas uguns, pievieno sezama eļļu un apcep tofu kubiņus, līdz tie kļūst zeltaini brūni no visām pusēm. Izņem no pannas un noliek malā.
3
Uzkarsē ūdeni lielā katlā un uzvāri olu nūdeles pēc instrukcijām uz iepakojuma. Kad tās ir gatavas, nokās un noliek malā.
4
Tajā pašā wok pannā pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sarīvētu ingveru, ātri apcep līdz aromātisks.
5
Pievieno atpakaļ tofu, sojas mērci un vārītas nūdeles. Visu rūpīgi samaisi, lai sastāvdaļas vienmērīgi pārklātos ar mērci.
6
Pievieno sasmalcinātus zaļos sīpolus un sezama sēklas, samaisi vēlreiz un cep vēl 2-3 minūtes.
7
Pasniedz karstu, dekorētu ar papildus zaļajiem sīpoliem un sezama sēklām. Mmm...