Siera Gorgonzola Dolce un grilētu bumbieru salāti attēls
Foto: DALL-E

Siera Gorgonzola Dolce un grilētu bumbieru salāti

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet šo eleganto un gardo salātu kombināciju ar izsmalcinātu siera Gorgonzola Dolce garšu un grilētiem bumbieriem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salāti
150 g Salātu lapas (rukola, spināti, u.c.)
2 gab. Bumbieri
100 g Gorgonzola Dolce siers
50 g Valrieksti
Mērce
3 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Balzamiko etiķis
1 tējk. Medus
pēc garšas Sāls
pēc garšas Svaigi maltie pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā salātu lapas un nosusini tās ar virtuves papīra dvieli. Salātu lapas liek lielā bļodā.
2
Nomizo bumbierus un sagriež tos plānās šķēlēs. Uzkarsē pannu un viegli apcep bumbieru šķēles līdz tās kļūst zeltaini brūnas no abām pusēm.
3
Gorgonzola Dolce sieru sagriež mazos gabaliņos vai drupina.
4
Sagatavo mērci, sajaucot olīveļļu, balzamiko etiķi, medu, sāli un piparus. Visu labi sakuļ, līdz mērce ir viendabīga.
5
Salātu bļodā pievieno grilētās bumbieru šķēles, Gorgonzola Dolce sieru un valriekstus. Visu viegli samaisa.
6
Pārlej salātus ar sagatavoto mērci un vēlreiz viegli samaisa, lai mērce vienmērīgi sadalās.
7
Pasniedz uz šķīvjiem, papildinot ar dekoratīvu timiāna zaru, ja vēlas.
8
Mmm...