1
Nomazgā salātu lapas un nosusini tās ar virtuves papīra dvieli. Salātu lapas liek lielā bļodā.
2
Nomizo bumbierus un sagriež tos plānās šķēlēs. Uzkarsē pannu un viegli apcep bumbieru šķēles līdz tās kļūst zeltaini brūnas no abām pusēm.
3
Gorgonzola Dolce sieru sagriež mazos gabaliņos vai drupina.
4
Sagatavo mērci, sajaucot olīveļļu, balzamiko etiķi, medu, sāli un piparus. Visu labi sakuļ, līdz mērce ir viendabīga.
5
Salātu bļodā pievieno grilētās bumbieru šķēles, Gorgonzola Dolce sieru un valriekstus. Visu viegli samaisa.
6
Pārlej salātus ar sagatavoto mērci un vēlreiz viegli samaisa, lai mērce vienmērīgi sadalās.
7
Pasniedz uz šķīvjiem, papildinot ar dekoratīvu timiāna zaru, ja vēlas.