Pikantie krāsnī ceptu burkānu un lēcu plācenīši ar garšaugu jogurta mērci attēls
Foto: DALL-E

Pikantie krāsnī ceptu burkānu un lēcu plācenīši ar garšaugu jogurta mērci

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šie pikantie burkānu un lēcu plācenīši ir lieliska izvēle tiem, kas meklē veselīgu un garšīgu maltīti. Tie ir viegli pagatavojami un lieliski sader ar atsvaidzinošu garšaugu jogurta mērci.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Plācenīši
300 g Burkāni
200 g Sarkanās lēcas
2 gab. Olas
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
pēc garšas Malti pipari
pēc garšas Sāls
2 ēd. k. Olīveļļa
Jogurta mērce
200 g Grieķu jogurts
1 gab. Citrona sula
10 g Svaigs pētersīlis
10 g Svaigs dilles
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Nomizo un sarīvē burkānus. Mazgā un noskalo sarkanās lēcas zem auksta ūdens.
2
Katliņā ielej ūdeni, pievieno lēcas un vāra, līdz tās ir mīkstas. Nokās un ļauj atdzist.
3
Sakapā sīpolu un ķiploku. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu un ķiploku, līdz tie ir zeltaini.
4
Lielā bļodā sajauc sarīvētus burkānus, vārītas lēcas, apceptus sīpolus un ķiplokus, olas, sāli un piparus.
5
Veido plācenīšus un liek uz cepampapīra izklātas plāts. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 20-25 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
6
Gatavojot mērci, sajauc grieķu jogurtu ar citrona sulu, sakapātiem pētersīļiem un dillēm. Pievieno sāli pēc garšas.
7
Pasniedz plācenīšus ar garšaugu jogurta mērci.
8
Mmm...