Pavasara sparģeļi ar zaļumu aioli attēls
Foto: DALL-E

Pavasara sparģeļi ar zaļumu aioli

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī vieglā un atsvaidzinošā pavasara recepte apvieno sparģeļu svaigumu ar aromātisku zaļumu aioli, radot ideālu uzkodu vai piedevu pavasara maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sparģeļi
500 g Svaigi sparģeļi
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Jūras sāls
Zaļumu aioli
100 g Majonēze
10 g Svaigs baziliks
10 g Svaigs pētersīlis
1 ēd. k. Citrona sula
1 gab. Ķiploka daiviņa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā sparģeļus zem auksta ūdens un nogriez cietos galus.
2
Sakarsē grilpannu un apslaki sparģeļus ar olīveļļu. Cep sparģeļus uz vidējas uguns, līdz tie ir viegli apbrūnināti un mīksti, aptuveni 5-7 minūtes.
3
Tikmēr sagatavo zaļumu aioli. Smalki sakapā baziliku, pētersīli un ķiploku.
4
Bļodā sajauc majonēzi ar sakapātiem zaļumiem, ķiploku un citrona sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
5
Pasniedz sparģeļus uz šķīvja, pārkaisītus ar jūras sāli un pasniedz kopā ar zaļumu aioli.
6
Mmm...