Liellopa karpačo attēls
Foto: DALL-E

Liellopa karpačo

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Liellopa karpačo ir izsmalcināts un viegls ēdiens, kas lieliski piemērots kā uzkoda vai pirmais ēdiens. Tas ir pagatavots no plāni sagrieztas liellopa gaļas un papildināts ar olīveļļu, citrona sulu un parmezāna sieru.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 g Liellopa fileja
3 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Citrona sula
50 g Parmezāna siers
50 g Rukola
20 g Kapari
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Ieliec liellopa fileju saldētavā uz 15 minūtēm, lai tā būtu vieglāk sagriežama.
2
Izņem liellopa fileju no saldētavas un sagriez ļoti plānās šķēlēs. Izmanto asu nazi un esi uzmanīgs, lai šķēles būtu vienmērīgas.
3
Izvieto liellopa šķēles uz lielas šķīvja virsmas, veidojot vienmērīgu slāni.
4
Apslaki liellopa šķēles ar olīveļļu un citrona sulu, lai piešķirtu tām svaigumu un aromātu.
5
Pārkaisi ar sāli un maltajiem pipariem pēc garšas.
6
Ar dārzeņu mizotāju vai aso nazi noplēš plānas Parmezāna siera šķēles un pārkaisi tās pa liellopu.
7
Vidū pievieno rukolu un kaparus, lai piešķirtu ēdienam krāsainību un papildu garšu.
8
Pasniedz uzreiz, lai saglabātu ēdiena svaigumu un tekstūru.
9
Mmm...