Krāsnī cepti dārzeņi ar pākšaugiem attēls
Foto: DALL-E

Krāsnī cepti dārzeņi ar pākšaugiem

cepu.lv

1st. 5 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 45 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šie krāsnī cepti dārzeņi ar pākšaugiem ir lielisks veids, kā baudīt veselīgu un sātīgu maltīti. Tos var pasniegt kā pamatēdienu vai piedevu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
3 gab. Burkāni
300 g Brokoļi
2 gab. Paprika (sarkana)
400 g Turku zirņi
3 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
pēc garšas Svaigs pētersīlis
pēc garšas Timiāns
Pagatavošana
1
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija.
2
Nomizo un sagriez burkānus gareniskās šķēlēs. Brokoļus sadali mazākos ziedkopos. Papriku sagriez lielākos gabalos.
3
Liek sagatavotos dārzeņus un turku zirņus lielā bļodā. Pievieno olīveļļu, sāli, piparus un rūpīgi samaisa, lai visi dārzeņi būtu pārklāti ar eļļu un garšvielām.
4
Izvieto dārzeņus un turku zirņus uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
5
Cep krāsnī 40-45 minūtes vai līdz dārzeņi ir mīksti un viegli apbrūnināti.
6
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigi sagrieztu pētersīli un timiānu.
7
Mmm...