Grilēta pērļu vistas fileja ar kauliņu attēls
Foto: DALL-E

Grilēta pērļu vistas fileja ar kauliņu

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Garšīgs un sulīgs pamatēdiens ar grilētu pērļu vistas fileju, pasniegtu ar kartupeļu bumbiņām, ķirbja gabaliņiem un meža sēņu krēmu, papildinātu ar plūmju mērci.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
4 gab. Pērļu vistas fileja ar kauliņu
16 gab. Kartupeļu bumbiņas
400 g Ķirbja gabaliņi
200 g Meža sēņu krēms
100 ml Plūmju mērce
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
pēc garšas Svaigi garšaugi (piemēram, timiāns vai rozmarīns)
Pagatavošana
1
Sagatavo grilu vai uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
2
Vistas filejas apslaka ar olīveļļu un apkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Pievieno svaigus garšaugus.
3
Grilē vistas filejas uz vidējas liesmas vai cep krāsnī apmēram 25-30 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas un pilnībā gatavas.
4
Kartupeļu bumbiņas un ķirbja gabaliņus apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem un cep krāsnī apmēram 20 minūtes, līdz tās ir mīkstas un zeltainas.
5
Uzkarsē meža sēņu krēmu katliņā, līdz tas ir silts un krēmīgs.
6
Pasniedz vistas filejas ar kartupeļu bumbiņām un ķirbja gabaliņiem, pārlejot ar siltu meža sēņu krēmu. Dekorē ar plūmju mērci un svaigiem garšaugiem.
7
Mmm...