Biešu zupa attēls
Foto: DALL-E

Biešu zupa

cepu.lv

1st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Tradicionāla un sildoša biešu zupa, kas ir lieliska izvēle gan ikdienas maltītei, gan īpašiem svētkiem. Tā apvieno bagātīgas garšas un krāsas, padarot jebkuru maltīti par svētku notikumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
500 g Bietes
300 g Kartupeļi
200 g Burkāni
1 gab. Sīpoli
1.5 l Ūdens
200 ml Skābais krējums
pēc garšas Dilles
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā bietes, kartupeļus un burkānus. Nomizo tos un sagriez mazos gabaliņos.
2
Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
3
Lielā katlā uzkarsē ūdeni un pievieno sagrieztos dārzeņus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4
Vāri zupu uz vidējas uguns apmēram 45 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
5
Kad dārzeņi ir gatavi, zupu noputo un nogaršo, pielāgojot garšvielas pēc nepieciešamības.
6
Pasniedz zupu ar karoti skābā krējuma un svaigām dillēm katrā šķīvī.
7
Mmm...