Panīni karstmaizes ar prošuto šķinķi, mocarellu un rukolu attēls
Foto: DALL-E

Panīni karstmaizes ar prošuto šķinķi, mocarellu un rukolu

cepu.lv

25 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet garšīgas un sulīgas panīni karstmaizes ar itāļu prošuto šķiņķi, izkusušu mocarellu un svaigu rukolu. Ideāli piemērotas ātrām pusdienām vai vakariņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
4 gab. Ciabatta maizes
120 g Prošuto šķiņķis
200 g Mocarellas siers
50 g Rukola
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sagriez ciabatta maizes horizontāli uz pusēm un viegli apslaki katru pusi ar olīveļļu.
2
Uz katras maizes apakšējās pusītes izkārto plānās prošuto šķiņķa šķēles.
3
Pievieno mocarellas siera šķēles virs prošuto šķiņķa un uzkaisi sāli un piparus pēc garšas.
4
Pievieno rukolas lapas virs siera un uzliec maizes augšējo pusīti.
5
Uzkarsē panīni grilu vai parasto grilpannu un viegli ieziež ar olīveļļu.
6
Grilē panīni 5-7 minūtes no katras puses, līdz siers ir izkusis un maizes ir zeltaini brūnas.
7
Pārgriez katru panīni uz pusēm un pasniedz siltus ar olīveļļu un balzamiko etiķi.
8
Mmm...