Vasarīgie vistas salāti ar avenēm attēls
Foto: DALL-E

Vasarīgie vistas salāti ar avenēm

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šie vasarīgie vistas salāti ar avenēm ir ideāla izvēle vieglam un atsvaidzinošam maltītei. Salātu kombinācija ar sulīgām avenēm piešķir tiem neparastu un patīkamu garšu, kas noteikti iepriecinās gan jūs, gan jūsu viesus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 g Grilēta vistas fileja
100 g Svaigi spināti
100 g Rukola
150 g Avenes
50 g Mandeles
pēc garšas Balsamico glazūra
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo grilēto vistas fileju, sagriežot to plānās šķēlēs. Ja nepieciešams, apslaki ar olīveļļu un nedaudz sāli, un pipariem.
2
Lielā bļodā sajauc kopā spinātus un rukolu, radot svaigu zaļo bāzi salātiem.
3
Pievieno sagrieztās vistas šķēles pie zaļumiem.
4
Pievieno avenēs, izkārtojot tās vienmērīgi pa visu salātu virsmu, lai piešķirtu krāsu un saldumu.
5
Apkaisi salātus ar sasmalcinātām mandelēm, lai pievienotu kraukšķīgumu.
6
Apslaki salātus ar balsamico glazūru un olīveļļu, pēc vēlmes pievieno arī sāli un piparus.
7
Visu viegli samaisi, lai sastāvdaļas vienmērīgi sajauktos. Pasniedz tūlīt, lai saglabātu svaigumu.
8
Mmm...