Rukolas vistas salāti ar kartupeļiem attēls
Foto: DALL-E

Rukolas vistas salāti ar kartupeļiem

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Aromātiski un viegli pagatavojami salāti ar vistas gaļu, kraukšķīgiem kartupeļiem un svaigu rukolu. Ideāli piemēroti kā vieglas pusdienas vai vakariņas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salāti
400 g Vista (fileja)
500 g Kartupeļi
100 g Rukola
3 ēd. k. Olīveļļa
2 ēd. k. Citrona sula
50 g Parmezāna siers
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā kartupeļus un sagriez nelielos kubiņos. Apmērcē tos ar 1 ēd. k. olīveļļas, pievieno sāli un piparus. Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
2
Kamēr kartupeļi cepas, vistas fileju sagriez plānās šķēlēs. Apcep uz pannas ar 1 ēd. k. olīveļļas, līdz tā kļūst zeltaina un pilnībā gatava. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3
Sagatavo mērci, sajaucot citrona sulu ar atlikušajām 1 ēd. k. olīveļļas, pieberot šķipsnu sāls un piparu.
4
Lielā bļodā sajauc ceptos kartupeļus, vistas šķēles un rukolu. Pārlej ar citrona mērci un viegli samaisi.
5
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar rīvētu parmezāna sieru. Pasniedz siltus vai istabas temperatūrā.
6
Mmm...