Vista pildīta ar cūkgaļas gabaliņiem attēls
Foto: DALL-E

Vista pildīta ar cūkgaļas gabaliņiem

cepu.lv

2st. 15 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 30 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Garšīga un sātīga vista ar pārsteigumu iekšpusē - sulīgi cūkgaļas gabaliņi, kas piešķir ēdienam īpašu garšu un aromātu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pildījums
300 g Cūkgaļas fileja
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploki
50 g Sviests
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Vista
1 gab. Vista (vesela)
2 ēd. k. Olīveļļa
1 ml Citrona sula
2 gab. Rozmarīns
2 gab. Timiāns
Pagatavošana
1
Sagatavo pildījumu: smalki sakapā sīpolu un ķiplokus. Uz pannas izkausē sviestu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini.
2
Cūkgaļas fileju sagriez nelielos gabaliņos un pievieno pannā. Apcep, līdz gaļa ir viegli brūna. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3
Vistu rūpīgi nomazgā un nosusini. Iekšpusē ieber sāli un piparus, pēc tam piepildi ar sagatavoto cūkgaļas pildījumu.
4
Ārpusi ieziež ar olīveļļu un citrona sulu, pievieno rozmarīnu un timiānu.
5
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ieliec vistu cepamtraukā un cep 1,5 stundas, līdz tā kļūst zeltaini brūna un pilnībā izcepusies.
6
Pasniedz ar ceptiem dārzeņiem vai kartupeļiem.
7
Mmm...