Tomātos ceptas olas franču gaumē attēls
Foto: DALL-E

Tomātos ceptas olas franču gaumē

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Garšīgs un ātri pagatavojams ēdiens, kas lieliski der brokastīm vai vieglām pusdienām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
4 gab. Olas
400 g Tomāti (konservēti)
1 gab. Sīpols
1 gab. Sarkanā paprika
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Svaigs pētersīlis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sākumā sakapā sīpolu, ķiplokas un sarkano papriku.
2
Uzkarsē olīveļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Pievieno sīpolu un ķiplokas, cep līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno sakapāto papriku un turpini cepšanu vēl 5 minūtes, līdz paprika kļūst mīksta.
4
Pievieno konservētos tomātus, sāli un piparus. Lēni maisot, vāri uz lēnas uguns 10 minūtes, līdz mērce nedaudz sabiezē.
5
Izveido četrus nelielus iedobumus mērcē un uzmanīgi iesit katrā pa olai.
6
Pārklāj pannu ar vāku un ļauj olām sutināties 5-7 minūtes, līdz olas baltums ir sacietējis, bet dzeltenums vēl ir mīksts.
7
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar svaigiem pētersīļiem un pasniedz ar kraukšķīgu maizi.
8
Mmm...