Peperoni pica ar olu. attēls

Peperoni pica ar olu.

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 35 min Gatavojas pats: 10 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
170 g Milti
120 ml Ūdens
3 ēd. k. Olīveļļa
1/2 tējk. Cepamais pulveris
1 šķipsna/s Sāls
100 g Peperoni desa
200 g Mocarellas siers
1 gab. Ola
1 gab. Zaļā paprika (neliela)
1 gab. Sīpols (neliels)
4 ēd. k. Tomātu mērce
1/2 tējk. Oregano
10 gab. Olīves (melnās)
Pagatavošana
1
Miltus sajauc ar garšvielām - cepamo pulveri, sāli un olīveļļu un pievieno ūdeni. Masu mīca līdz tā kļūst mīksta un nelīp pie rokām.
2
Mīklu nostādina 15 min., tā teikt, lai ievelkas. Picas pamatni var aizstāt ar veikalā nopērkamajām.
3
Ieslēdz cepeškrāsni, lai sakarst. Nepieciešami 230-250 grādi.
4
Peperoni desu un sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, sarīvē sieru un papriku. Mocarella var aizstāt ar jebkuru cieto sieru.
5
Kārtīgi izrullē mīklu, lai tā nebūtu pārāk bieza, pamatni ieziež ar tomātu mērci un pārkaisa sarīvēto sieru.
6
Virs siera kārto peperoni desu, sīpolu ripiņas, papriku un olīvas. Pārkaisa ar oregano.
7
Sakarsētā cepeškrāsnī ievieto picu un cep 10 minūtes.
8
Tikmēr liek vārīties olu. Vāra vismaz 5 min., jo vajadzīga cieti vārīta.
9
Pirms pasniegšanas, sagriež olu un kārto uz jau gatavas picas.
10
Mmm...