Biezpiena sacepums attēls
Foto: DALL-E

Biezpiena sacepums

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Sātīgs un gards biezpiena sacepums, kas būs ideāls deserts gan ikdienai, gan svētku galdam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sacepuma pamatmasa
500 g Biezpiens
3 gab. Olas
100 g Cukurs
150 ml Skābais krējums
50 g Kviešu milti
50 g Sviests
1 tējk. Vaniļas cukurs
1 tējk. Cepamais pulveris
1 šķipsna/s Sāls
Pagatavošana
1
Sagatavo bļodu un saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
2
Pievieno biezpienu un skābo krējumu, kārtīgi samaisi, līdz masa ir viendabīga.
3
Izkausē sviestu un pievieno to biezpiena masai kopā ar vaniļas cukuru, miltiem, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Visu rūpīgi samaisi.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagatavo cepšanas formu, ieziežot to ar sviestu vai izklājot ar cepampapīru.
5
Ielej sagatavoto biezpiena masu cepšanas formā un izlīdzini virsmu.
6
Cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz sacepuma virsma kļūst zeltaini brūna.
7
Izņem sacepumu no krāsns un ļauj tam nedaudz atdzist pirms pasniegšanas.
8
Pasniedz ar svaigiem augļiem vai ogām pēc izvēles. Mmm...