Karameļu jogurts bengāliešu gaumē attēls
Foto: DALL-E

Karameļu jogurts bengāliešu gaumē

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet eksotisku saldumu ar šo karameļu jogurta recepti bengāliešu gaumē, kurā apvienojas jogurta krēmīgums un karameļu bagātīgā garša.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Karameļu mērce
100 g Cukurs
50 ml Ūdens
Jogurts
500 kg Biezs jogurts
200 ml Kondensētais piens
1 gab. Kardamons
Pagatavošana
1
Sākuma posmā gatavo karameļu mērci. Katliņā uz vidējas uguns ielej ūdeni un pievieno cukuru. Maisi, līdz cukurs izšķīst un kļūst zeltaini brūns. Noņem no uguns un atdzesē.
2
Tikmēr bļodā sajauc kopā biezs jogurts, kondensētais piens un sasmalcināts kardamons, līdz masa ir vienmērīga.
3
Pievieno sagatavoto karameļu mērci jogurta maisījumam un viegli samaisi, lai izveidotos marmorizēts efekts.
4
Pildi maisījumu stikla traukos un liec ledusskapī uz 30 minūtēm, lai atdziest un nedaudz sakrājas.
5
Pasniedz atdzesētu, pārkaisot ar nedaudz kanēļa, ja vēlies.
6
Mmm...