Kārtīgs rasols attēls

Kārtīgs rasols

cepu.lv

1st. 20 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Kā gan latviešu svētku galds var iztikt bez kārtīga ēdiena! Rasols, rosols, olivjē vai gaļas salāti. Sauciet, kā gribat, bet kaloriju "sprādziens" ir garantēts!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Kartupeļi
300 g Vārītā desa (labas kvalitātes)
200 g Marinēti gurķi
200 g zaļie zirnīši (konservēti)
4 gab. Olas
250 g Majonēze
1 tējk. Sinepes
2 šķipsna/s Sāls
1 šķipsna/s Malti pipari
Pagatavošana
1
Novāra un atdzesē kartupeļus. Vēlams izvēlēties ne pārāk miltainu kartupeļu šķirni, lai kartupeļi nešķīst.
2
Novāra olas, vēlams vārīt 10 minūtes, lai ir cietas. Atdzesē un sakapā. Padoms: olu ātri sakapāt var ar dakšu.
3
Kartupeļus, desu un gurķus sagriež kubiņos. Padoms: kartupeļus un desu vieglāk griezt ar "mehānisko ēdiena smalcinātāju", t.i. apaļa uzparikte ar tādu, kā sietu pa vidu.
4
Sajauc sastāvdaļas, pievienojot konservētos zirnīšus, pievieno arī šķidrumu, lai sulīgāki salāti.
5
Pievieno majonēzi, sinepes, sāli un piparus. Kārtīgi izmaisi.
6
Mmm...