Cēzara salāti attēls
Foto: DALL-E

Cēzara salāti

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Klasiski Cēzara salāti ar kraukšķīgu romiešu salātu bāzi, gardu mērci un bagātīgiem piedevām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salāti
300 g Romiešu salāti
2 gab. Grilēta vistas fileja
50 g Parmezāna siers
100 g Krutoni
Mērce
3 ēd. k. Olīveļļa
2 ēd. k. Citrona sula
1 ēd. k. Worcestershire mērce
2 gab. Anšovu filejas
1 gab. Ķiploki
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā romiešu salātus un nosusini tos ar papīra dvieli.
2
Sagriez romiešu salātus lielākos gabalos un ievieto lielā bļodā.
3
Sagriez grilētu vistas fileju plānās šķēlēs.
4
Pagatavo mērci, sajaucot olīveļļu, citrona sulu, Worcestershire mērci, smalki sakapātus anšovu filejas un ķiploku. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
5
Pārlej mērci pār salātiem un rūpīgi samaisi, lai visi salātu gabali būtu pārklāti ar mērci.
6
Pievieno krutonus un sagrieztu vistas fileju salātiem.
7
Pārkaisi ar sarīvētu parmezāna sieru un pasniedz.
8
Mmm...