Tradicionālais cūkgaļas šašliks attēls
Foto: Privātais arhīvs

Tradicionālais cūkgaļas šašliks

cepu.lv

12st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 12st. 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Pikants cūkgaļas šašliks cepšanai uz iesmiem vai restēm
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1 kg Cūkgaļas šķiņķis vai kakla karbonāde
1 kg Sīpoli
70 ml Etiķis (galda 9%)
70 ml Ūdens
50 ml Olīveļļa
5 tējk. Cukurs
2 tējk. Sāls
1 tējk. Melnie maltie pipari
Pagatavošana
1
Sagriez gaļu 3-5 cm lielos gabaliņos. Nogriez un izmet cīpslas un plēves, ja tādas ir.
2
Nomizo un ripiņās sagriez sīpolus.
3
Nāksies mazliet sasmērēt rokas. :) Gaļu un sīpolus sajauc kopā un kārtīgi saspaida, lai tie sāk suloties. Izvēlies trauku, kuru varēs ievietot ledusskapī.
4
Marinādi sajauc atsevišķā bļodiņā - ielej ūdeni, pievieno etiķi un olīveļļu, tad izmaisi. Marinādei pievieno cukuru, sāli un piparus - maisi kamēr lielākā daļa cukura un sāls ir izšķīdusi. Pārlej gaļu.
5
Kad visas sastāvdaļas ir traukā, izmaisi un izspaidi gaļu vēlreiz.
6
Traukā ar gaļu un marinādi ievieto mazāku vāciņu vai šķīvi un kārtīgi nospied, ja iespējams pa virsu uzliekot arī kādu smagumu, lai šādā pozīcijā slogs atrastos visu marinēšanas laiku. Gaļu ievieto ledusskapī uz nakti vai divpadsmit stundām (ja gribas cept tajā pašā dienā).
7
Kad gaļa nostāvējusies un gatava cepšanai - sprauž uz iesmiem un cep uz sakarsētām oglēm, to nepārtraukti grozot.
8
Mmm...