1
Kamēr sautējas mērce, liec vārīties makaronus un seko norādēm uz paciņas, jo vārīšanas laiks no makaronu veida atšķiras. Kad makaroni gatavi, nokās.
2
Pievieno malto gaļu, cep vēl aptuveni 5 minūtes, kamēr gaļa paliek drupana.
3
Pievieno vīnu, sagrieztus konservētos tomātus, tomātu pastu un garšvielas (lauru lapu, oregano, baziliku, dilles, pētersīļus, sāli un piparus), sautē 30 minūtes. Ik pa brīdim samaisa. P.s. Gatavošanas procesā alkohols iztvaiko! :)
4
Burkānus sarīvē, sīpolus notīra un sasmalcina, ķiploku izspiež ķiploku spiedē un visu liek cepties sakarsētā un ieeļļotā (tējkarote olīveļļas) panā. Cep, aptuveni 10 minūtes, kamēr sīpoli ir zeltaini brūni.
5
Kad mērce gatava, iemaisi makaronus un servē.