Spageti makaroni ar boloņas mērci attēls

Spageti makaroni ar boloņas mērci

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 45 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1/2 tējk. Baziliks (žāvēts)
1/2 tējk. Oregano (žāvēts)
1 gab. Lauru lapa
1 tējk. Olīveļļa
125 ml Sarkanais vīns
4 ēd. k. Tomātu pasta
500 g Konservēti tomāti
2 Ķiploki (daiviņas)
2 gab. Burkāni
2 gab. Sīpoli
300 g Liellopa maltā gaļa
250 g Spageti makaroni
1/2 tējk. Dilles (smalcinātas)
1/2 tējk. Pētersīļi (smalcināti)
1 šķipsna/s Sāls
1 šķipsna/s Maltie pipari
Pagatavošana
1
Kamēr sautējas mērce, liec vārīties makaronus un seko norādēm uz paciņas, jo vārīšanas laiks no makaronu veida atšķiras. Kad makaroni gatavi, nokās.
2
Pievieno malto gaļu, cep vēl aptuveni 5 minūtes, kamēr gaļa paliek drupana.
3
Pievieno vīnu, sagrieztus konservētos tomātus, tomātu pastu un garšvielas (lauru lapu, oregano, baziliku, dilles, pētersīļus, sāli un piparus), sautē 30 minūtes. Ik pa brīdim samaisa. P.s. Gatavošanas procesā alkohols iztvaiko! :)
4
Burkānus sarīvē, sīpolus notīra un sasmalcina, ķiploku izspiež ķiploku spiedē un visu liek cepties sakarsētā un ieeļļotā (tējkarote olīveļļas) panā. Cep, aptuveni 10 minūtes, kamēr sīpoli ir zeltaini brūni.
5
Kad mērce gatava, iemaisi makaronus un servē.
6
Mmm...