1
Ievieto rīsus sietā un noskalo tos zem auksta, tekoša ūdens. Noskalošana palīdzēs atbrīvoties no liekās cietes, lai rīsi nesaliptu.
2
Ielej katliņā 650ml ūdens un vāri. Lai pārliecinātos, ieber rīsus mērtraukā, proporcijai ir jābūt: viena daļa rīsu, divas daļas ūdens. Kad ūdens vārās, ber iekšā rīsus, liec katliņam vāku un uz mazas liesmas vāri 15 minūtes. Rīsus nav jāmaisa, bet pieskati, lai neizvārās ūdens. Kad rīsi gatavi, ja katliņā vēl ir palicis ūdens, nokās.
3
Kamēr vārās rīsi, sarīvē burkānu un sakapā sīpolu. Uzkarsē pannu un liec cepties, līdz sīpoli paliek zeltaini brūni.
4
Sajauc rīsus ar ceptiem burkāniem un sīpoliem.
5
Nomazgā papriku, nogriez "cepurīti", tas ir augšējo daļu, kur ir zaļā astīte un iztīri sēklas.
6
Pievieno malto gaļu rīsu masai, paber sāli un piparus. Viegli samaisi, var ar rokām. Masu diezgan blīvi pildi paprikās, vieglāk būs ar tējkaroti. Sagriez tomātu gabaliņos un kārto uz paprikas.
7
Pildītās paprikas liec pīlē, vai jebkurā citā siltumizturīgā traukā un pievieno glāzi ūdens, lai paprikas var sautēties. Sautē vienu stundu, līdz sastāvdaļas ir gatavas. Pasniedz ar skābo krējumu.