Pica ar Mocarella sieru un baziliku attēls
Foto: Pexels

Pica ar Mocarella sieru un baziliku

cepu.lv

1st. 15 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
2 porcija/s
Sarežģītība

Veģetārā pica ar Mocarella sieru
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
2 glāze/s Milti
1 1/2 tējk. Cepamais pulveris
1/2 tējk. Sāls
150 ml ūdens
4 ēd. k. Olīveļļa
Picas sastāvs
pēc garšas Tomātu mērce vai picas mērce
pēc garšas Mocarella siers
pēc garšas Ķiršu tomātiņi
pēc garšas Svaigas bazilika lapiņas
pēc garšas Raudene jeb oregano vai picas garšviela
Pagatavošana
1
Veido mīklu. Miltus, cepamo pulveri, sāli sajauc kopā, pievieno eļļu un pakāpeniski pievieno ūdeni, maisot un veidojot stingru mīklu. Mīklu kārtīgi izmīca un liek ledusskapī uz vismaz 30 min (var atstāt arī uz nakti).
2
Mīklu izņem no ledusskapja, kārtīgi izmīca un sadala 2 vai 4 daļās (atkarībā, cik lielas picas gribās). Ar mīklas rulli uz galda izrullē vajadzīgajā izmērā un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
3
Mīklas virspusi pārklāj ar tomātu vai picas mērci, izkārto šķēlēs sagrieztu vai gabaliņos saplucinātu mocarella sieru, uz pusēm vai četrās daļās sagrieztus tomātus un bazilika lapiņas. Picu pārber ar oregano vai picas garšvielu.
4
Liek sakarsētā cepeškrāsnī (180 – 200 C) un cep apmēram 15 minūtes.
5
Mmm...