Pasta ar marinara mērci attēls

Pasta ar marinara mērci

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Makaroni ar garšīgo paštaisīto tomātu mērci
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
250 g Pasta
800 g Konservēti tomāti
1 gab. Neliels sīpols
2 gab. Ķiploki (daiviņas)
1 ēd. k. Olīveļļa
1 gab. Lauru lapa
1 šķipsna/s Sāls
100 g Parmezāna siers (rīvēts)
Pagatavošana
1
Sakapā sīpolus un liek uz vidēji sakarsētas un ar olīveļļu ieziestas pannas un sautē. Cep 5 līdz 7 minūtes, kad tie ir mīksti un caurspīdīgi, pievieno sakapātu (vai izspiestu) ķiploku un maisot turpina cept 30 sekundes.
2
Sasmalcini tomātus, to var darīt ar rokām, blenderi vai lāpstiņu pret pannas malu un ar visu sulu pievieno pannas saturam.
3
Pievienojiet lauru lapu, sāli un kādu citu svaigo zaļumu, ja tā velies. Labi klāt ies baziliks, oregano, timiāns u.c. zaļumi. Kad mērce uzkarsusi, nogriez uguni un sautē 20 minūtes, līdz mērce nedaudz sabiezē.
4
Kamēr mērce sautējas, liec vārīties pastu un vāri atkarībā no veida. Parasti vārīšanas laiks ir rakstīts uz paciņas.
5
Kad mērce gatava, "izmakšķerē" lauru lapu. Servē pastu, pārlej ar mērci un pārkaisi ar pāris šķipsniņām parmezāna siera.
6
Mmm...