1
Rīsus noskalo caur sietu, lai notek liekā ciete. Rīsus ievieto katliņā, pielej 380 ml ūdeni. Ūdens proporcija tiek rēķināta pēc rīsiem. 250 grami rīsu ir aptuveni 330 ml tilpuma, kam ir nepieciešams norādītais ūdens daudzums.
2
Rīsus vāra nemaisot, aptuveni 8 minūtes, kopš ūdens ir sācis vārīties, slēgtā traukā. Pirms ņemt nost, pārbaudi vai ūdens ir izvārījies, ja nav, pavāri vēl, bet ik pēc minūtes pārliecinies, vai tas nav noticis.
3
Rīsus no katliņa pārber bļodiņā lai atdziest. Ja kaut kas ir pielipis pie katliņa dibena, tas tur lai arī paliek. Pie suši šos rīsus labāk nelikt, jo tie būs sausi un jauks suši konsistenci.
4
Kad rīsi atdzisuši, sajauc ar vienu ēdamkaroti rīsu etiķa.
5
Sagriez laša fileju gabaliņos. Labākie izmēri, aptuveni 1 cm biezi, 5 cm augsti un 3 cm plati, bet šis protams pēc patikas.
6
Samitrini rokas pirms katra suši gabaliņa. Ņem piciņu rīsu, aptuveni 20g un veido ovālas formas veidojumu. No rīsu masas vajadzētu sanākt aptuveni 12 suši gabaliņiem.
7
Uz sagrieztajiem laša gabaliņiem, pa vidu, uzliec aptuveni zirņa izmēra vasabi pastu un izzied. Šī darbība ļaus saturēt kopā lasi un rīsus. Lasi ar vasapi pastu uz leju, liec uz rīsiem.
8
Mazā bļodiņā vai trauciņā ielej sojas mērci. Suši pasniedz ar to, vasabi un marinēto ingveru.