Grilētas liellopa ribiņas attēls
Foto: Pexels

Grilētas liellopa ribiņas

cepu.lv

3st. 50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 3st. 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Liellopu gaļas ribiņu grilēšanas noslēpums ir zema temperatūra un grilēšana netiešā karstumā. Šāda pieeja tās ne tikai padara maigas un ļoti aromātiskas, bet arī palīdz novērst to izžūšanu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1.5 kg Liellopa ribiņas
1/2 glāze/s Sausais sarkanais vīns
1/4 glāze/s Sojas mērce
2 ēd. k. Olīveļļa
1 tējk. Kaltēts timiāns
1/2 tējk. Sāls
1/2 tējk. Melnie maltie pipari
Pagatavošana
1
Bļodā labi samaisi visas marinādes sastāvdaļas – sarkano vīnu, sojas mērci, olīveļļu, timiānu, sāli un melnos maltos piparus.
2
Ievieto ribiņas seklā un vēlams ne metāliskā bļodā un pārlej tām marinādi. Pārliecinies, ka ribas ir vienmērīgi pārklātas.
3
Noslēdz bļodu ar vāku vai šķīvi un ievieto ledusskapī uz 2 līdz 6 stundām, lai ievelkas.
4
Uzkarsē āra grilu līdz 120 grādiem un sagatavo netiešai grilēšanai, pārbīdot vairumu ogles vienā pusē, gaļu liekot otrā, kur mazāk ogļu. Ar aizvērtu grila vāku grilē 1 līdz 1 ½ stundu, ik pēc 15 minūtēm apgrozot. Pēc vajadzības pārbīda vai pievieno vairāk ogļu, sekojot līdzi lai temperatūra grilā nepārsniedz 120 grādu.
5
Kad gaļa gatava, servē ar svaigiem dārzeņiem.
6
Mmm…