Boloņas mērce attēls

Boloņas mērce

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 45 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Liellopa maltā gaļa
2 gab. Sīpoli
2 gab. Burkāni
2 Ķiploki (daiviņas)
500 g Konservēti tomāti
4 ēd. k. Tomātu pasta
125 ml Sarkanais vīns
1 tējk. Olīveļļa
1 gab. Lauru lapa
1/2 tējk. Oregano (žāvēts)
1/2 tējk. Baziliks (žāvēts)
1/2 tējk. Dilles (smalcinātas)
1/2 tējk. Pētersīļi (smalcināti)
1 šķipsna/s Sāls
1 šķipsna/s Maltie pipari
Pagatavošana
1
Burkānus sarīvē, sīpolus notīra un sasmalcina, ķiploku izspiež ķiploku spiedē un visu liek cepties sakarsētā un ieeļļotā (tējkarote olīveļļas) panā. Cep, aptuveni 10 minūtes, kamēr sīpoli ir zeltaini brūni.
2
Pievieno malto gaļu, cep vēl aptuveni 5 minūtes, kamēr gaļa paliek drupana.
3
Pievieno vīnu, sagrieztus konservētos tomātus, tomātu pastu un garšvielas (lauru lapu, oregano, baziliku, dilles, pētersīļus, sāli un piparus), sautē 30 minūtes. Ik pa brīdim samaisa. P.s. Gatavošanas procesā alkohols iztvaiko! :)
4
Mmm...