Kraukšķīgie mandeļu cepumi ar glazūru attēls
Foto: Pexels

Kraukšķīgie mandeļu cepumi ar glazūru

cepu.lv

1st. 10 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Iepriecini savus mīļos ar gardiem mandeļu cepumiem
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
350 g Mīksts sviests
1 glāze/s Brūnais cukurs
1 glāze/s Cukurs
2 gab. Olas
2 tējk. Vaniļas ekstrakts
2 1/4 glāze/s Kviešu milti
1 tējk. Cepamais pulveris
1 šķipsna/s Sāls
1 glāze/s Nesmalcinātas mandeles
Glazūra
1 glāze/s Pūdercukurs
1 1/2 ēd. k. Piens
1/2 tējk. Vaniļas ekstrakts
Pagatavošana
1
Traukā saputo sviestu kopā ar cukuriem līdz iegūst vieglu un gaisīgu masu, puto apmēram 5 minūtes.
2
Pievieno olas un vaniļu un atkal saputo.
3
Miltiem pievieno cepamo pulveri un sāli. Pakāpeniski miltus pievieno sviesta masai, veidojot mīklu. Beigās iemaisa sasmalcinātās mandeles.
4
No mīklas veido apaļas formas cepumus (var arī mīklu izrullēt starp divām cepamparīra loksnēm un izspiest vēlamo cepumu formu)un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, ievērojot atstarpi starp cepumiem, jo šie tie cepot izplešas.
5
Cep uzkarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā līdz cepumu malas paliek zeltaini brūnas (apmēram 8 – 9 minūtes), izņem no krāsns un atļauj atdzist apmēram 5 minūtes, tad pārvieto uz citas virsmas līdz pilnīgai atdzišanai.
6
Veido glazūru, saliekot traukā visas trīs sastāvdaļas un saputo vienmērīgā konsistencē. Pārklāj glazūru pilnībā atdzisušiem cepumiem. Ja vēlās iegūt krāsainu glazūru, masai pievieno pāris pilienus pārtikas krāsvielas.